4 Mart 2020

İtalya’da Mimarlık Sınavı

İtalya’da Mimarlık Eğitimi Almak için Gerekli Giriş Sınavı.

İtalya’da Mimarlık eğitimi almayı düşünen öğrenciler, devlet üniversitelerine girebilmeleri için bir giriş sınavına tabi tutulmaktadırlar. Bu sınav; İtalyan Eğitim, Üniversite ve Araştırma Bakanlığı (MIUR) tarafından düzenlenmektedir. Mimarlık bölümüne giriş sınavı her yıl Eylül ayında İtalya’da ortak olarak düzenlenir. Öğrenciler sınava başvuru yaptıkları üniversitede girmektedirler.

Öğrencilerin tercih ettikleri bölümün eğitim diline göre İtalyanca veya İngilizce olarak sınava girmeleri mümkündür. İtalya’da Mimarlık eğitimi, Politecnico di Milano ve Politecnico di Torino Üniversitelerinde İngilizce olarak verilmektedir. 

Sınav sonuçları kontenjana göre puan sıralaması yapılarak belirlenir. Sınav 60 sorudan oluşur ve öğrencilere tüm soruları cevaplandırmaları için 100 dakika süre tanınır.

 


Sınav konuları

01.

Mantık

02.

Genel Kültür

03.

Sanat Tarihi

04.

Tasarım

05.

Fizik

06.

Matematik

Ayrıca öğrencilerden IELTS ya da TOEFL skoru istenmektedir.

9’da 5 Torino IELTS 9’da 5.5 Milano
IELTS 100%
120'de 78 Torino TOEFL 120’de 78 Milan
TOEFL 100%

Bünyemizde yapılan İtalya’da Mimarlık Eğitimi için hazırlık derslerinin ilk adımı alarak öğrencilerimizin eksiklerini tespit edebilmek amacıyla deneme sınavları yapmaktayız. Yapılan denemenin sonucuna göre öğrencilerimize yetersiz oldukları konularda takviye olması için birebir dersler verilmektedir.

Detaylı bilgi için hazırlık kursları bölümümüzden Mimarlık ve Tasarım bölümleri hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.